Is het nou wel of geen deadline day? Op deze dagen lopen alle transferperiodes af
i

BSR/PA Sports

Is het nou wel of geen deadline day? Op deze dagen lopen alle transferperiodes af

admin • 12:59, 31-08-2019 / Laatste Update: 16:45, 08-01-2024

Het is vandaag transfer deadline day in de voetballerij! De tijd waarin clubs volledig in paniek halen en toch maar die ene Bulgaar uit de Russische 3e divisie pakken. Of toch niet? Waar vroeger de transfermarkt voor bijna alle Europese clubs op 31 augustus was, is dit nu compleet versplinterd. Daarom is het tijd dat Sportnieuws orde in de chaos schept en aangeeft wanneer in welke belangrijke competitie deadline day is.

Eredivisie

Laten we beginnen met de vaderlandse competitie. In Nederland eindigt de transferperiode op maandag 2 september. Tot en met die dag hebben we in ons land nog de tijd om te handelen over die ene topaankoop (of misschien wel miskoop van de eeuw). Omdat de transfermarkt volgens de FIFA maximaal 12 weken mag duren, is dit zo'n beetje de uiterste datum waarop Nederlandse clubs nog mogen handelen. Zeker als je nagaat dat ze al sinds half juni mogen (ver)kopen.

Competities waar net als in Nederland deadline day op 2 september is: Bundesliga (Duitsland), La Liga (Spanje), Ligue 1 (Frankrijk), Eerste Klasse (België).

Premier League

In Engeland is het heel anders. Daar sloot de Engelse transfermarkt al op 8 augustus. Met andere woorden: vlak voor het begin van de Premier League. De gedachte erachter was dat clubs als Manchester City en Liverpool hun selectie zo vroeg mogelijk op orde moeten hebben. Maar er zijn ook grote nadelen, want spelers mogen weliswaar niet meer naar Engeland gehaald worden, maar ze kunnen nog vertrekken uit de Premier League! Zo leeft onder meer Tottenham Hotspur tussen hoop en vrees, want gaat bijvoorbeeld Christian Eriksen naar Real Madrid, zonder dat ze een vervanger kunnen halen?

Serie A

In Italië hadden ze dezelfde gedachtes als in Engeland, maar daar zijn ze weer van teruggekomen. Vorig seizoen hanteerden ze nog de 'Premier League-regels', maar dit seizoen stoppen zij ook op 2 september. Dezelfde deadline day als in de Eredivisie.

Primeira Liga

In Portugal hebben ze nog tijd zat voordat hun transfermarkt definitief sluit. Hun deadline day is namelijk pas op 22 september. Wat de precieze reden hiervoor is, is niet duidelijk. Één ding is hierdoor wel zeker: ze hebben oneindig veel meer tijd om toptransfer tot in de puntjes voor te bereiden.