West Brom huurt popelende Sturridge van Liverpool

West Brom huurt popelende Sturridge van Liverpool

Trevor Wagener • 23:44, 29-01-2018 / Laatste Update: 22:00, 12-12-2023

Daniel Sturridge verdedigt voor het restant van het seizoen de clubkleuren van West Bromwich Albion. De aanvaller wordt op huurbasis overgenomen van Liverpool, waar hij weinig speeltijd kreeg onder Jurgen Klopp.

Eerder werd de voormalig speler van City en Chelsea gelinkt aan Southampton, Newcastle United en Internazionale. Sky Sports meldt dat Sturridge WBA boven de andere opties verkoos vanwege familiaire redenen.

West Brom knikkerde onlangs Liverpool uit de FA Cup en werd in de 5e ronde maandagavond gekoppeld aan Southampton. Sturridge mag in principe meedoen, aangezien hij dit seizoen nog niet eerder minuten maakte in het bekertoernooi.

Blessures

Veel Liverpool-fans zien de publiekslieveling niet gaan. Sturridge maakte 48 goals in 98 Premier League-potjes, maar kampte de afgelopen seizoen vooral met blessureleed. Kwetsuren zorgden ervoor dat hij maar 55 keer meedeed in de laatste 4 seizoenen. De international wil dolgraag mee naar het WK in Rusland, waardoor speelminuten krijgen een noodzaak is.