Sanne Wevers Sportnieuws.nl Sportvrouw van het Jaar
i

ANP

Sanne Wevers Sportnieuws.nl Sportvrouw van het Jaar

Martijn Baars • 12:19, 21-12-2016 / Laatste Update: 09:50, 05-01-2024

Wie had dat durven voorspellen: een gouden turnmedaille die NIET van Epke Zonderland kwam op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Maar Sanne Wevers deed het gewoon! Terwijl bij de turners de rebelse (en dronken) Yuri van Gelder de prestaties overschaduwde, presteerden de turnsters het onmogelijke. Niet gek dus dat jullie, onze bezoekers van Sportnieuws.nl, Sanne Wevers verkozen tot Sportvrouw van het Jaar!

Historie

De balkspecialiste bekroonde een fantastisch turntoernooi met een gouden medaille op de balk. Daarnaast haalde ze met tweelingzusje Lieke, Eythora Thorsdottir, Celine van Gerner en Vera van Pol ook nog eens de teamfinale. Nederland werd daar niet eens laatste, maar pakte in de historische finale de 7e plaats!

57% van de stemmen

Wevers kreeg in onze verkiezing 57% van de stemmen en slaat daarmee een groot gat naar de nummer 2. Jullie vonden de gouden en bronzen medailles van Anna van der Breggen bij het wielrennen in Rio óók uitstekend, maar niet zo mooi als die gouden plak van Wevers. Dafne Schippers werd 3e in onze verkiezing.

Officiële verkiezing

Woensdag 21 december wordt de grote en officiële verkiezing bekend. Ook daar maakt Wevers kans op de titel Sportvrouw van het Jaar!