Dit zijn de 10 best betaalde sporters van de jaren 10

2 januari 2020

BSR

Gooi je schoolboeken maar in de vullesbak en vertel je baas dat je niet meer terugkomt. Want het grote geld zit in de sportwereld! Hier is een lijstje met de 10 best betaalde sporters van de jaren 10. Lees, likkebaard en kleed je daarna om om keihard te trainen!


10 Lewis Hamilton.
De wereldkampioen Formule 1 harkte ongeveer 350 miljoen Euro bij elkaar. In de jaren 10 pakte hij 5 wereldtitels. Opvallend: vroeger behoorden F1-rijders tot de best verdienende sporters ter wereld, tegenwoordig weten ze niet meer tot de betaaltop door te dringen (lees maar hier!)

9 Manny Pacquiao
De bokser sloeg circa 358 miljoen euro bij elkaar. Dat is nog eens een bokszakkenvuller! Vooral zijn gevecht tegen Floyd Mayweather leverde veel poen op. Dat was 'het gevecht van de eeuw', al zijn er daar nogal veel van!

8 Neymar
De Braziliaansae voetballer scoorde 367 miljoen euro in het afgelopen decennium. Bij Barcelona was het al lekker cashen, maar na zijn overstap naar Paris Saint-Germain in 2017 ging de geldkraan pas echt open.

7 Phil Mickelson
De golfer presteert de afgelopen jaren wat minder dan in de 1e helft van de jaren 10. Toch sloeg de Amerikaan 439 miljoen Euro naar binnen.

6 Tiger Woods
De jaren 10 waren echt niet het beste decennium van Tiger Woods, toch wist de golflegende 566 miljoen euro op te strijken. Hij won maar 1 major en dat was op de valreep, in 2019.

5 Roger Federer
De Zwitserse maestro pakte in de jaren 10 ondanks de vorderende leeftijd 5 grandslamtitels. Minder dan pakweg Novak Djokovic, maar omdat Federer veel populairder is, mepte hij toch nog 585 miljoen euro binnen.

4 Lionel Messi
De tovenaar van Barcelona werd in de jaren 10 liefst 5 keer uitgeroepen tot beste voetballer van de wereld. Maar is hij ook de best verdienende voetballer van de wereld? De Argentijn moest in het vorige decennium tevreden zijn met 620 miljoen euro.

3 Lebron James
De basketballer won van 2010 tot 2020 3 keer de Amerikaanse titel en werd 3 keer uitgeroepen tot most valuable player. Velen zien hem als best ooit. De GOAT (greatest of all time) verdiende 621 miljoen euro.

2 Cristiano Ronaldo
Dit is een lijstje dat Cristiano Ronaldo wel wil lezen, want hij eindigt hoger dan Messi! De Portugese aanvaller kon in de jaren 10 een slordige 657 miljoen euro bijschrijven.

1 Floyd Mayweather
Als je in tien jaar tijd 800 miljoen euro verdient met boksen, welke bijnaam kies je dan? Simpel: Money. De gevechten van Mayweather tegen onder meer Pacquiao, Conor McGregor en Miguel Cotto maakten van hem de best verdienende sporter van de jaren 10.