Concurrenten van McGregor noemen hem een watje: ‘Ik dacht dat je tegen de beste wilde?’

9 juni 2020

rv

Conor McGregor (31) 'verraste' de sportwereld door voor de 3e keer zijn pensioen aan te kondigen. Een beslissing die binnen het MMA (Mixed Martial Arts) op de nodige twijfels en kritiek kan rekenen.


Volgens velen is McGregors besluit alleen maar een middel om een volgend gevecht nog wat lucratiever te maken. ‘The Notorious’ weet waarom: de Ier heeft met zijn carrière in het Ultimate Fighting Championship (UFC) en aan zijn vermaarde bokswedstrijd tegen Floyd Mayweather al 45 miljoen dollar (40 miljoen euro) verdiend. Hij is nog lang geen sportmiljardair maar heeft veel wel voldoende verdiend om er dikke woningen in Ierland en Spanje van te kopen.

Gaethje
"Dank aan al de oudjes dat ze zich in hun huis verstoppen. Deze kerel heeft zich opnieuw aan het zuipen gezet”, is de reactie van Justin Gaethje, waarna hij verwees naar de echte actie in UFC 250 met spectaculaire knock-outs van O’Malley en Garbrandt afgelopen weekend. Gaethje is momenteel de interim-kampioen bij de lichtgewichten nadat hij vorige maand Tony Ferguson versloeg, in afwachting van een gevecht tegen Khabib Nurmagomedov. Dat zou in september plaatsvinden, omdat de vechter uit Dagestan momenteel Amerika niet in kan.

Nurmagomedov
Ook Ali Abdelaziz, de manager van Nurmagomedov, en Floyd Mayweather haalden al uit na de aankondiging van McGregor. Die 1e vindt dat McGregor zich net verstopt heeft om te vechten tegen Tony Ferguson. "Nu moet je maar toekijken hoe de 2 beste vechters ter wereld het tegen elkaar opnemen”, daarbij verwijzend naar Khabib en Gaethje.

Mayweather
Floyd Mayweather van zijn kant, die verwijst naar McGregors opmerking aan het adres van Mike Tyson. Dat hij Mayweather in een herkansing wél zou verslaan. "En nu stop je ermee? Ik dacht dat je de beste wou kloppen? Wel, als je je bedenkt, zal ik op je wachten om je opnieuw pijn te doen.”