Nieky Holzken over titelgevecht in Denver: ‘Er is een grote storm op komst’

21 oktober 2016

Nieky Holzken verdedigt wereldtitel kickboksen (video)

Nieky Holzken (32) verdedigt in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn wereldtitel tegen Murthel Groenhart, die stelt dat hij de titel af zal pakken van de Helmonder. "Ik ben een beetje klaar met die praatjes en laat het in de ring zien. Er is een grote storm op komst", zegt Holzken tegen het Eindhovens Dagblad.


Holzken zou maandag eigenlijk in Carré vechten op de Ben Bril Memorial en stond zelfs op de aankondigende posters. Toch deed hij niet mee, omdat Glory bepaalde dat hij vrijdagnacht zijn wereldtitel moet verdedigen tegen Groenhart. "Jammer, maar ik sta bij Glory onder contract", zegt Holzken.

Holzken vocht twee keer eerder tegen Groenhart, in 2010 won hij op punten, net als vorig jaar in Amsterdam. Over dat laatste gevecht was veel te doen, Groenhart stelt nog altijd dat de jury Holzken heeft gematst. „Dat blijft hij maar roepen, maar hij moest wel met een ambulance naar het ziekenhuis. Ik had nergens last van. Deze keer zal het een stuk minder spannend worden”, zegt Holzken vol vertrouwen.