📸 | Belgische MMA-vechtster bruut mishandeld door ex, maar wil niet dat hij bestraft wordt

Trevor Wagener • 18:57, 28-11-2019 / Laatste Update: 08:43, 05-01-2024

Wat een vreselijk moment voor de Belgische MMA-vechtster Cindy Dandois. Zij werd vorige week vrijdag door haar ex-vriend bij haar huis mishandeld.

Dandois, die ook lerares is, werd in elkaar geslagen door haar ex-lover. De man is ook een MMA-vechter en takelde haar flink toe. De man zou niet kunnen accepteren dat hun relatie voorbij is en sloeg haar onder anderen een gebroken neus.

"Hij accepteerde niet dat ik verder wil gaan en gewoon vrienden wil blijven. Het is dan jaloezie. Hij bedreigde me de hele tijd, maar ik heb zijn bedreigingen nooit serieus genomen. Totdat hij aan mijn deur kwam," zegt Dandois tegen meerdere de Belgische media.

Aanval

De ex wachtte vrijdagmiddag Dandois op en viel haar aan. Volgens getuigen gebruikte hij een sleutel. Dandois raakte gewond aan haar gezicht. "Ik had het helemaal niet verwacht. Voordat ik het me realiseerde, werd ik in mijn gezicht geslagen. Mijn neus is gebroken en staat nu krom."

Dandois afgelopen weekend op het programma om te vechten in Den Haag maar moest zich terugtrekken. "Ik hoop op tijd te zijn hersteld voor het volgende gevecht. Het is al over 3 weken. Dit zal een litteken voor het leven zijn. Ik hoop dat ze mijn neus recht kunnen trekken. Ik had zijn bedreigingen vanaf het begin serieus moeten nemen, maar ik hoopte altijd dat hij zou kalmeren", aldus Dandois.

Geen straf

Dandois vocht onder meer bij de UFC en Bellator, 2 van de grote vechtsportorganisaties en is wel wat gewend. Over haar ex-vriend was Dandois duidelijk. "Hij hoeft niet naar de gevangenis. Laat hem mij met rust laten, dat is alles. Ik ben niet iemand om huilend in een hoek te gaan zitten zueren. Gelukkig ben ik er nog. Het had anders kunnen eindigen", zei Dandois.