Sneijder steunt Rico Verhoeven in zijn partij tegen Inocente: 'Hij gaat sowieso winnen'
i

Instagram

Sneijder steunt Rico Verhoeven in zijn partij tegen Inocente: 'Hij gaat sowieso winnen'

Trevor Wagener • 16:30, 29-09-2018 / Laatste Update: 08:53, 07-01-2024

Kickbokser Rico Verhoeven wordt bij zijn gevecht op Glory 59 met Guto Inocente aangemoedigd uit een bekende, maar onverwachte hoek. Record-international Wesley Sneijder reist speciaal helemaal vanuit Qatar naar Amsterdam om de Nederlander in de Johan Cruijff ArenA te steunen, nadat Verhoeven eerder bij het afscheid van de recordinternational was geweest.

"Vanaf het 1e contact hebben we een bijzondere klik. Hij heeft kaarten voor me neergelegd, dus ik ben er voor hem", aldus Sneijder tegen De Telegraaf. "Er zijn gewoon heel veel overeenkomsten tussen ons", zegt de voetballer. "Echt leven voor de sport, het maximale eruit willen halen, is ook datgene wat ik bij hem zie. Rico is net als ik een echte winnaar, maar bovenal een topgozer. Hij is net zo simpel in de omgang als ik."

Helpende handen

Wat de relatie tussen Verhoeven en Sneijder extra versterkt, is dat de vechtsport de oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid, Galatasaray en Oranje in zijn tijd bij Internazionale verder hielp. "Ik hou van die sport, kijk er graag naar en doe het ook zelf. Het vechten heeft me in die tijd geholpen om weer topfit te worden. Ik denk ook dat het ook voor voetballers de beste training is die ze kunnen krijgen."

Zelfde manier

Sneijder vroeg Verhoeven eerder al met welk gevoel hij tegen Inocente de ring instapt. "Hij zei: hetzelfde waarmee jij voor een belangrijke wedstrijd het veld betreedt. Vol adrenaline en met de absolute wil om te winnen. Ik counterde dat een voetbalgevecht iets anders is dan écht vechten. Maar hij zei daarvoor getraind te zijn en te weten wat hem te wachten staat."

Onverstoorbaar

Rico is de beste van de wereld, gaat altijd van zijn eigen kracht uit en dat vind ik mooi." Over de afloop twijfelt Sneijder niet. "Rico wint, 100 procent."