UFC zoekt naar nieuwe tegenstander voor Tony Ferguson na bericht Khabib
i

Imago Sport

UFC zoekt naar nieuwe tegenstander voor Tony Ferguson na bericht Khabib

Martijn Baars • 16:17, 31-03-2020 / Laatste Update: 00:17, 05-01-2024

De kans dat op 18 april het grote UFC-gevecht tussen Tony Ferguson en Khabib Nurmagomedov nog doorgaat, is erg klein. De Rus is terug in Dagestan en verwacht niet af te kunnen reizen naar de vechtlocatie, of dat nou Amerika of Abu Dhabi is. De UFC is volgens ESPN daardoor alvast begonnen met het zoeken van een nieuwe tegenstander voor Ferguson.

Het zou al de 5e keer zijn dat het gevecht tussen Ferguson en Khabib niet door gaat. Maar dit keer zijn er legitieme redenen. Rusland heeft de grenzen dicht gegooid en in Amerika waart het coronavirus als nergens anders rond. UFC-baas Dana White zegt desalniettemin dat UFC 249 gewoon doorgaat.

Nieuwe tegenstander

Maar dan zonder Khabib, want de Rus kan onmogelijk in Amerika komen of in de vervangende plaats Abu Dhabi. "Ik hoorde dat er al een nieuwe tegenstander voor Ferguson wordt gezocht, omdat ik niet naar de Verenigde Staten kan komen", zei Khabib in een Q&A. "Prima, ik snap die beslissing. Laat alleen duidelijk zijn dat het niet is omdat ik niet durf. Vanwege het coronavirus zitten alle landen op slot.

Justin Gaethje

Die nieuwe tegenstander zou Justin Gaethje moeten zijn. De Amerikaan is de nummer 4 op de ranglijst in de gewichtsklasse waar Ferguson op 1 staat en Khabib de titelverdediger is.