Memphis prikt er 2 voor Lyon, dat Monaco op de hielen zit (video)

Brian Vesseur • 17:50, 26-11-2017 / Laatste Update: 05:12, 07-01-2024

Memphis Depay heeft een grote bijdrage geleverd aan de 4-0 zege van Olympique Lyon op Olympique Nice. In de uitwedstrijd scoorde de buitenspeler 2 keer. Kenny Tete, de rechtsback van Lyon, was goed voor een assist.

Al na 5 minuten was het raak voor Memphis. Maxwell Cornet was de aangever en de Nederlander schoof binnen. De beelden daarvan zijn hieronder te vinden.

Ex-Man Utd man Memphis Depay keeps bringing the fire for Lyon! 🔥🔥🔥 pic.twitter.com/qrtR40k6r9

— Goal UK (@GoalUK) November 26, 2017

Cornet & Diaz

De aangever was later de doelpuntenmaker. Cornet scoorde de 2-0 na 20 minuten. Daar gaf Tete, rechtsback van Oranje, de assist. Weer een paar minuten later was ook Mariano Diaz trefzeker: 3-0. Een dikke 5 minuten voor rust scoorde Memphis zijn 2e van de middag: 4-0. Hieronder eerst de assist van Tete en vervolgens het 2e doelpunt van Memphis.

Maxwell Cornet with an excellent finish for Lyon 😎 pic.twitter.com/KYe2KmQyR8

Depay on the double!

He's having a tremendous season with Lyon 💪💪 pic.twitter.com/mY6t8Xjxhg

In de tweede helft werd het ook nog 5-0. De doelpuntenmaker in de slotfase van de wedstrijd was de 18-jarige Myziane Maolida.

Memphis

Voor Memphis was het zijn 8e doelpunt in de Ligue 1 van het seizoen. Zijn aantal assists staat op 3 na 13 wedstrijden. In totaal (met de Europa League er bij) staat hij op 10 goals en 5 assists. In de competitie staat Lyon nu 2e, samen met AS Monaco. De Monegasken komen zondagavond nog in actie tegen koploper Paris Saint-Germain.