Cillessen stopt strafschop maar moet alsnog vissen (video)

admin • 22:46, 13-11-2015 / Laatste Update: 11:17, 12-12-2023

Jasper Cillessen heeft de eerste penalty in zijn carrière gestopt. In de oefenwedstrijd van Oranje tegen Wales keerde de Ajax-doelman de strafschop van Joe Allen, maar kon niet voorkomen dat Joe Ledley de rebound alsnog maakte. Daardoor zal aan het 'historische' feit toch een rafelrandje zitten voor Cillessen.

Bas Dost had een kwartier voor rust Oranje nog op een 1-0 voorsprong gekopt. Cillessen leek zich vlak voor rust te bewijzen door de 28e strafschop die tegen hem genomen werd te stoppen. Van de voorgaande 27 werden er 26 raak geschoten en schoot 1 speler op de paal. Dat was Martin Pospisil van Jablonec in de voorronde van de Europa League.

Echter tikte Cillessen de strafschop, die werd veroorzaakt door Terence Kongolo, in de voeten van Ledley. Hij tikte de rebound eenvoudig binnen.