AFC pakt voor het eerst in 124 jaar landstitel bij de amateurs

5 mei 2019

BSR Agency

De amateurs van AFC zijn zondag met groot machtsvertoon algeheel amateurkampioen van Nederland geworden! De Amsterdamsche Football Club was op het eigen sportpark Goed Genoeg met 5-0 te sterk voor de bezoekers van Scheveningen en is in de Tweede Divisie met nog 3 duels te gaan niet meer in te halen voor de concurrenten.


Daardoor is AFC voor het eerst in de clubgeschiedenis (AFC werd opgericht op 18 januari 1895) algeheel amateurkampioen. In de kampioenswedstrijd tegen Scheveningen had AFC niet zo veel te vrezen. De bezoekers hadden nog wel iets voor om te vechten, aangezien ze nog niet helemaal veilig zijn.

Toch kon Scheveningen weinig inbrengen tegen AFC. Alleen in de slotfase van de 1e helft beten de bezoekers een beetje van zich af, waardoor AFC-goalie Patrick Zonneveld een paar keer goed in actie moest komen. De Amsterdammers hadden toen wel al een 1-0-voorsprong door een goal van Melvin Grootfaam.

In de 2e helft was Kenny Teijsse belangrijk met de 2-0 vanaf de penaltystip en schroefde topscorer Raily Ignacio zijn totaal nog even op met zijn 22ste, 23ste én 24ste goal van het seizoen. Daardoor kon het grote feest bij AFC officieel losbarsten.