Amateurploegje speelt 4 wedstrijden in 8 dagen: ‘De biertjes na afloop maakten veel goed’

29 april 2019

Imago Sport

Het zal je maar gebeuren als profvoetballer: 4 wedstrijden voetballen in 8 dagen. Niet te doen... Moet je voorstellen als het je gebeurt als amateurvoetballer. Dat overkwam de boys van SDO'39 uit de 4de Klasse F. Dit vanwege de vele afgelastingen dit seizoen.


Het avontuur begon zaterdag 20 april tegen Steensel en zondag 28 april stond wedstrijd 4 op het programma tegen Hoogeloon. Dit waren de uitslagen:

Zaterdag 20 april: SDO'39-Steensel: 0-0
Maandag 22 april: SDO'39-De Raven: 2-1
Donderdag 25 april: SDO'39-Vessem: 1-1
Zondag 28 april: SDO'39-Hoogeloon: 1-5

Bier!
Niet de ideale resultaten dus voor de ploeg uit Lage Mierde, Noord-Brabant. Maar toch zat er een voordeel aan.

"Ergens hadden die wedstrijden ook wel hun voordelen. Na de wedstrijd drink je toch makkelijk een biertje. Dus: hoe meer wedstrijden, hoe meer biertjes. Iedereen zal vandaag (maandag, red.) gesloopt zijn, maar de biertjes na afloop maakten veel goed", sprak Geert Kools tegenover Omroep Brabant.

Stop... En door!
Om nou te zeggen dat de spelers van SDO'39 even stil kunnen zitten. Niet bepaald. "Nee we gaan nog even door. We spelen donderdag en zondag weer. Normaliter trainen we morgen, maar de trainer heeft ons toch maar vrijaf gegeven. Maar wedstrijden spelen blijft toch het leukste, dus heel erg is het allemaal niet. We moeten gewoon even doorzetten en tijdens de zomerstop kunnen we lekker uitrusten."

Donderdag 2 mei neemt de ploeg het weer op tegen De Raven, maar nu in een uitduel. En zondag 5 mei speelt het thuis tegen EMK. De biertjes zullen dan wel weer rijkelijk vloeien!