Van der Wal vindt net op tijd de bres

00:03, 28-09-2014 / Laatste Update: 16:36, 13-12-2023

EMMELOORD - De klok stond op 89 minuten, veel toeschouwers zochten de uitgang al op. Want ja, 0-0, dat zou het wel blijven tussen Flevo Boys en Drachtster Boys. Tot Dennis van der Wal zich aan het front meldde. Invaller Randy Jelies legde de bal met de borst klaar voor de verdediger, die vanaf een meter of twintig onbedaarlijk hard uithaalde. Als door een mirakel werd de bal onderweg door niemand geraakt: 1-0.

Zo verdiende Flevo Boys op de valreep toch de overwinning. Zeker in de tweede helft nam de druk hoe langer hoe meer toe en kregen de Emmeloorders ook een paar doelrijpe kansen. Allan Bakker werd afgevlagd wegens buitenspel, Wesley de Klein schoot in kansrijke positie over, Timon Rorije in het zijnet. De uithaal van Van der Wal brak de vertragingstactiek die de Friezen toepasten.

"Er zijn genoeg ploegen die zo'n wedstrijd gelijkspelen of zelfs verliezen. Dit was een heel lastig potje om te winnen. We doen dat 'gewoon' wel, ik ben trots", aldus trainer Wiljan Mossing Holsteyn.