Onder 19-wedstrijd escaleert compleet: Ajax pakt 4 (!) keer rood

3 december 2019

Soccrates Images
Naci Unuvar

WOW! De wedstrijd tussen de talenten van FC Groningen en Ajax is dinsdagavond COMPLEET uit de hand gelopen. Lang leek de wedstrijd tussen de jeugdteams in 0-0 te eindigen, maar toen sloeg de vlam in de pan!


Met nog 5 minuutjes te gaan pakten er maar liefst 3 spelers van Ajax Onder 19 een rode kaart. Enric Llansana, door commentaar op de scheids, en Anass Salah-Eddine kregen 2 maal geel. Youri Regeer pakte directe rood, net als een assistent van coach Heitinga.

Nadat Groningen met 3 extra spelers kwam te staan, maakte het vlak voor tijd een doelpunt en benutet het in de blessure tijd een penalty. Tot overmaat van ramp voor Ajax vielen Liam van Gelderen en Neraysho Kasanwirjo deze wedstrijd ook nog uit.

Mini-Klassieker
FC Groningen Onder-19 blijft met 25 punten uit 11 duels ongeslagen koploper. Ajax staat met 17 punten op plek 5. Aankomende zaterdag 7 december wacht Feyenoord. Deze mini-Klassieker liep eerder dit jaar nog helemaal uit de hand na een hoop gedoe op de tribune.

Fans van Ajax probeerden de ouders van de Feyenoorders lastig te vallen, waarop de teams naar binnen werden gestuurd en uiteindelijk niet meer terugkwamen.