AJAX KOGELT LYON NAAR DE KNOPPEN IN WERVELENDE VOETBALSHOW (video)

admin • 22:35, 03-05-2017 / Laatste Update: 16:34, 05-01-2024

Fantastisch! Het is Ajax gelukt om de 1e wedstrijd in de halve finale van de Europa League tegen Olympique Lyon te winnen. In een ongelooflijk goede wedstrijd van de Amsterdammers overrompelden ze de Fransen en wonnen ze met 4-1. Een van de uitblinkers was de waanzinnige Bertrand Traoré die 2 doelpunten maakte. Hij werd ook gekozen als man van de wedstrijd. Door deze overwinning heeft Ajax een fantastische uitgangspositie voor de terugwedstrijd in Lyon.

Na een zenuwachtig begin van beide kanten kwam het 1e gevaar van de wedstrijd van Lyon. De Amsterdammers moesten meteen alle zeilen bijzetten en het balbezit  waren ze kwijt aan de moordlustige Fransen. Een schotje van Matthijs de Ligt was het enige gevaarlijke moment van Ajax. De eindpass was vaak niet goed.

Na het kwakkelende begin ging het spel een beetje over en weer. Een kleine uitbraak van Ajax, gevolgd door een paar kleine schoten van de Fransen. De ploegen waren allebei gelijkwaardig aan elkaar.

Geweldige Traoré kopt de 1-0 binnen

Maar toen kwam de wedstrijd los. Kasper Dolberg werd aan de rechterkant van het veld hard gevloerd door Jeremy Morel en kreeg een vrije trap. Hakim Ziyech nam deze vrije trap en Bertrand Traoré kopte hem prachtig achter Antony Lopes. Een geweldige start dus van de Amsterdammers.

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 3 mei 2017

Dynamite Dolberg maakt de 2-0

Het deed ook gelijk wat met de ploeg van trainer Peter Bosz. De wil om te winnen kwam en het publiek ging helemaal los. Ajax leek er vleugels van te krijgen. Opeens leken ze op alle vlakken stukken beter te zijn dan Lyon. Door het vroege drukzetten van de geweldig spelende spitsen raakte de keeper Lyon in paniek en dat resulteerde in een snelle 2-0. Traoré kopte de bal, na een mispeer van keeper Lopes, door op Dolberg die hem heel koelbloedig in het doel schoot. Ajax zat op rozen.

Ajax op rozen! Kasper Dolberg met de tweede Amsterdamse treffer. #ajalyo https://t.co/HacaTnJuLt pic.twitter.com/4XRaEHvGp3

— FOX Sports (@FOXSportsnl) May 3, 2017

Geweldige kans Younes

Aan het einde van de 1e helft kreeg Amin Younes nog een enorme kans om de wedstrijd meteen in het slot te gooien. De Duitser liep vrij op de doelman van Lyon af, maar had zijn zenuwen niet onder controle. De bal belandde in de armen van de doelman. Hierdoor gingen de Amsterdammers met máár 2-0 de kleedkamer in.

Younes maakt 3-0!

In de 2de helft gaat Ajax gewoon verder waar het het einde van de 1e helft gebleven is. De verdediging van Lyon ligt helemaal open waardoor Ziyech de bal op Younes aflegde. Hij dribbelde naar binnen en schoot op doel. Omdat de bal via een been van een verdediger van Lyon werd veranderd, stuiterde hij over de keeper nipt over de doellijn. De scheidsrechter twijfelde heel even, maar keurde hem helemaal terecht goed op advies van zijn man achter de doellijn.

Wat een begin van de tweede helft! Amin Younes brengt Ajax op 3-0. #ajalyo https://t.co/HacaTnJuLt pic.twitter.com/hckfhsMTzJ

Ajax zet druk

De honger van het fantastische Ajax leek nog niet gestild en ze gingen gewoon door met drukzetten. Dolberg kreeg een grote kans op de 4-0, maar na een geweldig schot tikte de keeper zijn mooie uithaal uit de kruising.

Lyon doet wat terug

Toch een beetje tegen de verhoudingen in deden de Fransen wat terug in 60ste minuut van de 2de helft. Mathieu Valbuena kon zo door de verdediging van Ajax lopen en schoot de bal achter Keeper André Onana. Maar Ajax leek er niet zo van te schrikken en bleef de aanval kiezen richting het doel van Lyon.

Dit resulteerde binnen 5 minuten tot weer een doelpunt van Traoré. Ziyech gaf een magnifieke voorzet van de linkerkant en rechtsbuiten van Ajax schoot hem genadeloos binnen. 4-1 voor Ajax, dat de score dus weer op 3 doelpunten verschil zette.

Wat gebeurt er allemaal? Traoré met zijn tweede na een fantastische assist van Ziyech: 4-1. #ajalyo https://t.co/HacaTnJuLt pic.twitter.com/RfRthkPJbW

Sterke wedstrijd Ajax

Ajax keeg in de 2de helft zo ontzettend veel kansen dat het eigenlijk vreemd was dat het nog maar 4-1 stond. De Amsterdammers deden zichzelf echt te kort door te weinig te scoren. Lyon was rijp voor de slachting. Het was prijsschieten voor Ajax. Maar ze vergaten eigenlijk om nog meer doelpunten te maken zodat de 2de wedstrijd niet eens meer gespeeld hoeft te worden.

Goede uitgangspositie

Door deze overwinning hebben zichzelf in hele goede positie gezet voor de finale van de Europa League. Volgende week donderdag is de returnwedstrijd in Lyon.

[poules_game teasertext="" team="ajax" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]