Ajax pakt na de landstitel en de beker ook de Johan Cruijff Schaal na simpele zege op PSV

Soccrates Images

Martijn Baars • 21:55, 27-07-2019 / Laatste Update: 10:53, 12-12-2023

Ajax is het seizoen begonnen waarmee het geëindigd was: met prijzen pakken. De winnaar van het landskampioenschap en de KNVB beker was zaterdagavond aardig op dreef en versloeg PSV met 2-0.

De wedstrijd begon voor de 'thuisploeg' meteen prima. Na de eigen aftrap lag de bal er na 35 seconden in achter PSV-doelman Jeroen Zoet. Kasper Dolberg was de maker van de snelste goal OOIT in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Dubbele wissel

Daarna liet Ajax de touwtjes los en kwam PSV langzaamaan beter in de wedstrijd. Tot echt grote kansen leidde dat niet. Jorrit Hendrix speelde ondertussen met vuur en leek op een rode kaart af te stevenen, maar werd in de rust gewisseld. Mark van Bommel greep dubbel in en bracht Donyell Malen en Guti, die tegen FC Basel dinsdag nog in de basis stonden.

Mooie goal Blind, VAR checkt

Ondanks dat de Eindhovenaren een kwartier voor rust en de eerste minuten na rust het betere spel had, scoorde Ajax. Na een snel genomen vrije trap speelde Dusan Tadic (met of zonder overtreding) zich vrij en schoot Daley Blind uiteindelijk mooi raak. Scheidsrechter Dennis Higler liet de VAR nog wel kijken naar die overtreding van Tadic, maar besloot dat het niet genoeg was om de goal af te keuren: 2-0 dus.

Lammers geblesseerd, PSV eindigt met 10 man

Na de goal raakte Sam Lammers geblesseerd en moest van het veld. Maar omdat Van Bommel ook al Lozano had ingebracht voor Bergwijn, kon er geen wissel doorgevoerd worden. PSV eindigde de wedstrijd dus ook nog met 10 man.

Komende wedstrijden

Doordat PSV met een man minder stond en wist dat dinsdag de Champions League-wedstrijd tegen FC Basel wacht, bloedde de wedstrijd dood richting het einde en bleef het bij 2-0. Ajax begint het Eredivisie-seizoen zaterdagavond met een uitwedstrijd bij Vitesse. PSV speelt dinsdag uit bij FC Basel en speelt op dezelfde avond als Ajax zaterdag uit bij promovendus FC Twente.