Ajax sloopt Schalke 04 en blijft in de race voor Europa League

13 april 2017

Pro Shots

Ajax heeft in de kwartfinale van de Europa League in eigen huis heel simpel gewonnen van Schalke 04. Het werd 2-0 in de Amsterdam Arena. Davy Klaasen was met twee treffers van grote waarden. Hoewel Ajax, net als in de Klassieker tegen Feyenoord, Schalke 04 sloopte, liet de ploeg van Peter Bosz na om het kwaliteitsverschil om te zetten in meer dan 2 doelpunten.


Ajax begon sterk aan het duel. Donny van de Beek volleerde Ajax bijna op 1-0, maar keeper Ralf Fährman wilde niet meewerken.

Lulhannes
Na 23 minuten spelen besloot Alessandro Schöpf Amin Younes bij z'n Jan Doedel te pakken. De Amsterdammers kregen een penalty. Davy Klaassen schoot de penalty knetterhard binnen: 1-0.

De 2-0 kwam ook op naam van Klaassen. De aanval werd opgezet door de sterk spelende Bertrand Traoré. De Burkinees vindt Justin Kluivert die de bal panklaar legde voor Klaassen. De aanvoerder kegelde de bal schitterend in de hoek.

Daarna kreeg Ajax nog tal van kansen op de 3-0, 4-0, 5-0 en zelfs 6-0, maar Schalke-doelman Fährmann stond een monsterscore in de weg. Zo stuitten Davinson Sánchez en Donny van de Beek op de lat en misten Bertrand Traoré en Amin Younes ook in kansrijke positie.

De return van de kwartfinale tussen Schalke 04 en Ajax staat voor komende donderdag in Gelsenkrichen op het programma.
reacties
ReageerReageer op dit bericht