Dit waren de 3 dikste interlands van Oranje onder Ronald Koeman (tot nu toe)

BSR/Orange Pictures

admin • 12:41, 21-03-2020 / Laatste Update: 17:13, 13-12-2023

3 hoeraatjes voor de jarige bondscoach Ronald Koeman! Sneeuwvlokje wordt zaterdag 57 jaar en hoe kunnen we dat beter vieren dan door zijn mooiste wedstrijden als bondscoach van het Nederlands Elftal eruit te pikken.

Koeman staat alweer bijna 2 jaar aan het roer bij Oranje en in die tijd is er veel veranderd. 'We' haalden de finale van de Nations League, plaatsten ons voor het EK in 2021 en misschien nog belangrijker: we doen weer mee. Het voetbal is vooruit gegaan en met nieuwe helden als Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Memphis Depay horen we weer bij de wereldtop.

Maar welke interlands onder Koeman blijven ons het meeste bij? Je vindt hieronder 3 nu al legendarische wedstrijden!

Duitsland - Nederland (2-2)

Niet zomaar een gelijkspel, want dit was de wedstrijd waarin de assistent van Koeman - Dwight Lodeweges - het beruchte 'briefje' maakte, waardoor Oranje een 2-0 achterstand omboog in een heerlijk 2-2 gelijkspel. De late gelijkmaker van Virgil van Dijk zit nog vers in het geheugen!

Duitsland - Nederland (2-4)

Een dag om nooit, nooit meer te vergeten. 6 september 2019 ging de geschiedenis in als de dag dat Hamburg weer van ons was. Hoewel het na rust nog 1-0 voor de Duitsers was en er weinig hoop was, draaide Oranje de boel in een half uur tijd compleet om! Door een doelpunt in blessuretijd van Georginio Wijnaldum werd het 2-4 bij onze oosterburen.

Nederland - Frankrijk (2-0)

De afgelopen jaren bleken de Fransen telkens een maatje te groot, maar daar kwam op 16 november 2018 verandering in. Tijdens de Nations League heersten 'we' van begin tot eind en met prachtig voetbal liet Oranje zien weer bij de wereldtop te horen. Memphis maakte in de 96e minuut de bevrijdende 2-0.