Europese avontuur van PSV begint met verdiende zege op Basel

BSR

Brian Vesseur • 23:55, 23-07-2019 / Laatste Update: 20:07, 07-01-2024

De eerste wedstrijd van PSV in Europees verband zit erop! De Eindhovenaren wonnen in eigen huis met een gelukje van FC Basel in de 2e voorronde van de Champions League: 3-2. In de slotfase scoorde de ploeg van Mark van Bommel nog 2 keer. Bij Basel stond Ricky van Wolfswinkel in de basis.

Van Bommel moest voor de wedstrijd een beetje goochelen met de opstelling. Zo stond Michal Sadilek linksback en Steven Bergwijn op 10. Donyell Malen stond - zoals verwacht - als vervanger van de vertrokken Luuk de Jong in de spits. Pablo Rosario droeg de aanvoerdersband.

Heerlijk debuut

Bruma debuteerde in het elftal van PSV en scoorde direct! Na 14 minuten was het al raak voor de Portugees: 1-0. Na een goede aanval van de Eindhovenaren, kon Bruma uiteindelijk de rebound binnen schieten. Daarna kreeg PSV genoeg kansen, maar een tweede doelpunt viel niet.

Vlak voor rust kwam Basel zelfs op gelijke hoogte. Eigenlijk was het voor de Zwitsers pas de eerste grote kans van de wedstrijd, maar die werd wel direct binnen gewerkt. Albian Ajeti kreeg het doelpunt op zijn naam.

De lat!

In de tweede helft was PSV dus genoodzaakt om wat zorgvuldiger te zijn in de afwerking. In de 55e minuut schoot Chucky Lozano op de lat en dat bleek ook direct de grootste kans van de tweede helft. Natuurlijk volgden er nog wel wat grote kansen, maar een doelpunt aan PSV-zijde leek uit te blijven.

Omar Alderete zorgde 10 minuten voor tijd zelfs voor de 2e tegentreffer voor PSV! De Paraguayaanse verdediger kopte de 1-2 binnen. Doelman Jeroen Zoet zag er niet heel lekker uit bij het doelpunt.

Supersub

PSV bleef strijden tot het einde. Lozano werd naar de kant gehaald en voor hem in de plaats kwam Sam Lammers. De spits deed waarom hij erin kwam en kopte in de slotfase de gelijkmaker binnen! 2-2. Daar leek het bij te blijven, maar in de blessuretijd scoorde Malen ook nog! Met een hakje wist de aanvaller de Basel-keeper te verschalken: 3-2!

Alles kan nog...

Op dinsdag 30 juli neemt PSV het in Zwitserland op tegen Basel. De winnaar van het tweeluik zal LASK Linz ontmoeten in de 3e voorronde van de Champions League.