Feyenoord pakt winst tegen NEC

admin • 18:50, 08-05-2016 / Laatste Update: 17:42, 12-12-2023

Feyenoord heeft het slotduel in de competitie met 1-0 gewonnen van NEC. In een uitverkochte Kuip was de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst iets sterker dan de Nijmeegse tegenstander.

NEC startte met Marcel Ritzmaier rechts op het middenveld. Daarmee koos Faber voor het 4-4-2-systeem. Dat concept volstond voor een schadevrije eerste helft, al ontsnapte de Nijmeegse formatie wel 3 keer. In 2 instanties caramboleerde de bal op de lat, daarnaast redde doelman Brad Jones uitstekend op een inzet van Bilal Basacikoglu. De Feyenoorder verscheen alleen voor de Australiër.

Ook na rust redde Jones knap, nadat Basacikoglu opnieuw alleen op het doel af kon. Verder voorkwam Rens van Eijden een treffer van Dirk Kuyt.

Uitstel van executie

Het was uitstel van executie. Kuyt mocht na 55 minuten ongehinderd doorlopen, nadat de buitenspelval van NEC niet dichtklapte. De ex-international omspeelde Jones en rondde af voor de 1-0.

NEC probeerde daarna nog terug te komen in de wedstrijd. Dat leverde een kans op voor Dario Dumic, maar zijn poging werd door doelman Kenneth Vermeer onschadelijk gemaakt. De keeper van Feyenoord redde verder op een inzet van Anthony Limbombe en invaller Jay-Roy Grot schoot nog in het zijnet.