Fortuna Sittard heeft promotie binnen handbereik na verlies NEC

admin • 23:51, 06-04-2018 / Laatste Update: 18:24, 07-01-2024

Dikke kans dat het gaat gebeuren: Fortuna Sittard kampioen van de eerste divisie. NEC heeft het vrijdagavond als grote rivaal laten afweten tegen Jong Ajax (2-0). Fortuna wist wel te winnen, uit bij Go Ahead Eagles (0-1). De Limburgers staan met nog 4 wedstrijden te gaan 4 punten los en is in de winning mood.

Jong Ajax blijft nu wel dichtbij trouwens. Met 1 punt minder kunnen de jonkies nog kampioen worden ten koste van Fortuna. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om directe promotie naar de Eredivisie en Ajax maakt daarop geen kans. Daardoor kan het bijna niet meer misgaan voor Fortuna.

Veel kansen

Het is niet dat de NEC'ers als slapjanussen op het veld stonden. Vooral in de eerste helft creëerde de uitploeg veel kansen, maar wist het niet af te maken voor de goal. Ajax was juist uiterst effectief met doelpunten van Sebastian Pasquali en Mateo Cassierra. In de tweede helft ontbrak het gif om zich nog terug te vechten.

Perr Schuurs

Fortuna Sittard kwam al vroeg op voorsprong door een goal van de talentvolle Perr Schuurs, die komend seizoen naar Ajax gaat. De rest van de wedstrijd was het billenknijpen voor de Limburgse fans die waren meegereisd, maar ze kunnen opgelucht ademhalen en serieus denken aan een seizoen in de Eredivisie.

Programma

NEC moet maandag thuis tegen Oss, daarna naar Helmond, thuis tegen Jong AZ en tot slot uit bij Dordrecht. En wellicht daarna nog play offs om alsnog naar de Eredivisie te kunnen.

Fortuna Sittard heeft een vrij gemakkelijk programma en moet nog naar RKC Waalwijk, thuis tegen FC Den Bosch, uit bij Jong Utrecht en thuis tegen Jong PSV.

De Graafschap wint knotsgek duel bij Eindhoven

De ploeg van trainer Henk de Jong kon de play-offs na de zeges in het paasweekend op RKC Waalwijk (1-0) en FC Den Bosch (2-1) al bijna niet meer mislopen, maar na de 3-punter in Eindhoven zijn de Superboeren zelfs al bijna zeker van het overslaan van de 1ste ronde in de nacompetitie. De voorsprong op MVV, de nummer 8, is 9 punten. De Graafschap deed ook goede zaken in de strijd om de 4de periodetitel.

Bij rust leidde De Graafschap met 2-3, maar speelde de laatste 20 minuten met een man minder. Met kunst en vliegwerk bleven ze toch overeind en in de blessuretijd maakte Fabian Serrarens de beslissende 2-4.