Heracles Almelo maakt einde aan ongeslagen status PEC Zwolle in 2022

Eimert Pruis • 19:37, 26-02-2022 / Laatste Update: 15:37, 07-01-2024

Heracles Almelo heeft een einde gemaakt aan de ongeslagen status van PEC Zwolle in 2022. De ploeg van trainer Frank Wormuth versloeg de hekkensluiter van de Eredivisie met 2-0. PEC Zwolle had na de winterstop 11 punten gepakt uit 5 wedstrijden en daardoor weer aansluiting gevonden met de clubs boven zich. Net nu Zwolle de laatste plaats kon verlaten, verloor de ploeg.

Vorige week wist Yuta Nakayama met een doelpunt in de blessuretijd een nederlaag van PEC tegen FC Groningen te voorkomen (1-1), maar de Japanse verdediger stond in Almelo aan de basis van de nederlaag.

Fouten achterin bij PEC

Nakayama liet zich in de 19e minuut aftroeven door Anas Ouahim, die hem de bal ontfutselde. PEC-doelman Kostas Lamprou kwam ver uit zijn doel in een poging om Nakayama te helpen. Hij schonk Luca De La Torre daardoor echter de kans om de bal op aangeven van Ouahim vanaf de rand van het strafschopgebied in het lege doel te schieten.

Kort na rust verdubbelde Sinan Bakis de voorsprong van Heracles. De spits, die weer eens mocht starten, kreeg tussen 5 verdedigers van PEC Zwolle de ruimte om uit te halen: 2-0. Een kwartier voor tijd kwam Samuel Armenteros in het veld. De Zweedse spits is voor de 3e keer neergestreken bij Heracles. Armenteros (31) probeerde het een keer met een schot vanuit de middencirkel, maar de bal zeilde ver naast het doel.