Jupiler League-overzicht: Koploper VVV verliest kansloos, achtervolger Volendam wint

Brian Vesseur • 23:55, 31-03-2017 / Laatste Update: 06:46, 07-01-2024

Na een interlandperiode mochten de jongens uit de Jupiler League het voetbalweekend aftrappen. 8 Juup-potjes op de vrijdagavond, waaronder koploper VVV-Venlo tegen NAC Breda. Een verrassende uitslag in Venlo, want de uitploeg won met 0-4. Achtervolger MVV kwam niet in actie, FC Volendam wel. Zij wonnen met 1-3 op bezoek bij RKC Waalwijk. Check hier alle uitslagen:

Almere City - Telstar 2-0

Een zakelijke overwinning voor Almere City. De ploeg uit Flevoland won met 2-0 van Telstar. Lars Nieuwpoort scoorde na 35 minuten het openingsdoelpunt. Na bijna een uur spelen was het Soufyan Ahannach die het 2e doelpunt maakte.

Cambuur - FC Emmen 1-0

Martijn Barto heeft de nummer 6 van de competitie (voor deze speelronde) een handje geholpen. De spits van Cambuur Leeuwarden scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

RKC Waalwijk - FC Volendam 1-4

Enzo Stroo heeft 2 keer gescoord, op bezoek bij RKC Waalwijk. De spits van FC Volendam zag ploeggenoot (en ADO-huurling) Dennis van der Heijden ook nog twee keer scoren. Namens de thuisploeg was Kenny Anderson trefzeker.

FC Oss - Achilles'29 4-0

Tom Boere heeft weer de superheld uitgehangen bij FC Oss. De topscorer van de Jupiler League prikte weer een hattrick binnen, ditmaal tegen Achilles'29. Na 4 minuten opende hij al de score voor de thuisploeg, 5 minuten later maakte Cihat Celik er ook nog 2-0 van. Vlak voor rust scoorde Boere een pingel, in de slotfase van de wedstrijd zorgde hij ook nog voor de 4-0.

FC Eindhoven - FC Den Bosch 3-2

Een spannend, Brabants onderonsje tussen FC Eindhoven en FC Den Bosch. De thuisploeg kwam door doelpunten van Rai Vloet en Tibo van de Velde op een 2-0 voorsprong, maar Den Bosch trok de stand na 70 minuten weer gelijk. Mario Bilate en Zija Azizov waren de doelpuntenmakers. Mart Lieder scoorde een kwartier voor tijd de beslissende 3-2.

Helmond Sport - FC Dordrecht 1-0

Slechts 1 doelpunt in de wedstrijd tussen Helmond Sport en FC Dordrecht. Teije ten Den zorgde na 69 minuten voor de 1-0 voor Helmond Sport.

VVV-Venlo - NAC Breda 0-4

VVV leidt de dans in de Jupiler League, met een aangename voorsprong op de rest. Een kansloze nederlaag tegen NAC Breda stond dan ook niet op de lijst der verwachtingen. Toch gebeurde het: NAC won op bezoek in Limburg met 0-4. Cyriel Dessers (2x, waarvan 1 strafschop) en Giovanni Korte scoorden, maar Robbie Haemhouts maakte de mooiste. Check hem hieronder:

Zit-ie wel of zit-ie niet? Ja dus. Wat en goal van Robbie Haemhouts @nacnl #vvvnac https://t.co/fUYrKqDVY8 pic.twitter.com/yI4EL6BmHc

— FOX Sports (@FOXSportsnl) March 31, 2017

De Graafschap - Jong PSV 2-1

Jong PSV heeft op bezoek bij De Graafschap met 2-1 verloren. Piotr Parzyszek zorgde via een penalty voor de 1-0, Youssef El Jebli verdubbelde de score nog voor rust. Sam Lammers maakte vlak voor tijd de aansluitingstreffer.