Narsingh schiet Feyenoord in 120e minuut voorbij Fortuna Sittard

Bart van der Wijst • 22:08, 28-01-2020 / Laatste Update: 18:25, 08-01-2024

Feyenoord staat in de kwartfinales van de KNVB-beker. De Rotterdammers gingen vorige week naar Fortuna Sittard, toen werd de wedstrijd bij een 1-1 stand gestaakt vanwege de mist en deze dinsdag gingen ze weer terug. Uiteindelijk was invaller Luciano Narsingh de matchwinner in de 120e minuut: 1-2.

Er werd 'afgetrapt' in de 64e minuut met een vrije trap voor Fortuna Sittard. Feyenoord kreeg in de reguliere tijd nog 2 kansen: Steven Berghuis mikte naast en Jens Toornstra schoot op doelman Alexei Koselev.

Lekker even door

Om maar voor een half uurtje naar Sittard af te reizen, is ook zonde. Dus besloten Fortuna Sittard en Feyenoord er nog een half uurtje aan vast te plakken. In de verlenging kwamen beide ploegen goed weg. Mark Diemers testte Justin Bijlow en Fortuna ontsnapte aan een penalty tegen. Leroy Fer werd flink geknuffeld bij een corner, maar dat werd niet gezien door de scheids.

Toornstra was namens Feyenoord in de 2e helft van de verlenging gevaarlijk, maar weer schoot hij recht op doelman Koselev af. Felix Passlack leek de bevrijdende 2-1 te maken, alleen Justin Bijlow redde fantastisch. Penalty's nemen leek dus de enige optie, maar na een fraaie aanval scoorde Feyenoord alsnog. Rick Karsdorp gaf voor, Luis Sinisterra kopte hem breed en Narsingh scoorde.

Mistwedstrijd

De wedstrijd werd vorige week gestaakt door scheidsrechter Kevin Blom bij een 1-1 stand. Amadou Ciss kopte in de 1e helft knullig in eigen doel, waarna Passlack na rust gelijkmaakte. Een klein kwartier na die treffer staakte Blom de wedstrijd. Blom werd overigens vervangen deze wedstrijd, omdat hij op Mallorca op trainingskamp was met de UEFA.

⏸️ | Uitgerekend vermeend Feyenoord-target Amadou Ciss zet de Rotterdammers vlak voor rust op 0-1.

De ploeg van Advocaat gaat met een voorsprong de rust in.#forfey pic.twitter.com/jZ4FMvokY5

— FOX Sports (@FOXSportsnl) January 21, 2020

In de volgende ronde moet Feyenoord op bezoek bij sc Heerenveen, dat vorige week Willem II na penalty's uitschakelde.