Nigel Lonwijk schrikt Nederland wakker en voorkomt meest saaie zaterdag in Eredivisie ooit

Eimert Pruis • 00:00, 12-12-2021 / Laatste Update: 01:13, 12-12-2023

Nigel Lonwijk heeft voor een lichtpuntje gezorgd op deze zaterdag in de Eredivisie. De verdediger van Fortuna Sittard besliste de wedstrijd bij en tegen PEC Zwolle: 0-1. Het was het enige doelpunt in de Eredivisie deze zaterdagavond.

FC Utrecht-Go Ahead Eagles en sc Heerenveen-Sparta eindigden namelijk al in 0-0. En dus waren de 6 clubs die deze zaterdag in actie kwamen lang op weg naar de meest saai en doelpuntloze zaterdagavond ooit.

Het was wel een prettige overwinning voor Fortuna. De Limburgers klimmen over Sparta heen naar de 16e plaats met 12 punten. Sparta heeft er 11 en PEC blijft op 6 steken.

Kwam dit ooit eerder voor?

Er waren ooit 2 speeldagen in de Eredivisie waarin niet werd gescoord en dan hebben we het over dagen waarop minimaal 2 duels in de Eredivisie stonden gepland. Op 7 februari 1992 en 2 maart 2001 werd er niet gescoord. Bij de 3 van deze zaterdag was het misschien nog wel verschrikkelijker. Het spel was namelijk ook niet om aan te zien.

De voetballiefhebbers die het nog aandurfden in de Eredivisie waren in slaap gevallen in de 1e helft van Utrecht-Go Ahead. Een paar uur later, in de 63e minuut scoorde Lonwijk plots en was iedereen opeens wakker. Om voordat het eindsignaal klonk weer in slaap te zijn gevallen. Geen strijd, geen passie, geen publiek.

Bijna een unicum

Het is de trieste conclusie van weer een Eredivisie-avond zonder fans en dan valt het niveau in Nederland pas echt op. Het was ook pas 1 keer eerder voorgekomen dat op een speeldag met minstens 3 wedstrijden er slechts 1 doelpunt viel. 25 maart 1978 om precies te zijn. 43 jaar later slaapt elke voetballiefhebber als een roosje. Op naar een betere zondag.