RKC-keeper Vaessen door dolle heen met late treffer van teamgenoot (video)

admin • 19:28, 08-10-2017 / Laatste Update: 22:34, 08-01-2024

RKC Waalwijk pakte in de blessuretijd toch nog een punt in de Brabantse derby tegen FC Den Bosch. Mats Deijl zette de Bosschenaren al snel op voorsprong in Waalwijk. In de 96ste minuut kopte Ingo van Weert toch nog de gelijkmaker binnen voor de thuisploeg: 1-1.

Voor Den Bosch duur puntenverlies, want het doet nu slechte zaken in de strijd om de 1ste periodewinst. Ze staan nu 4de. Al na 2 minuten kwamen de bezoekers op een voorsprong. Deijl kopte de bal binnen bij een corner. RKC ging daarna direct op zoek naar de gelijkmaker in het eigen Mandemakers Stadion, maar echt grote kansen kregen ze niet. Dylan Seys had de allergrootste kans op de gelijkmaker, maar hij schoot van dichtbij op de paal.

Vaessen uit zijn plaat

Diep in de blessuretijd kreeg RKC een vrije trap. De bal belandde eerst nog op de lat, maar Van Weert kon de rebound binnenkoppen en Waalwijk ontplofte. Vooral keeper Etienne Vaessen ging helemaal uit zijn plaat.

🏟 | Door deze zeer late goal van Ingo van Weert speelt RKC in extremis gelijk tegen buurman Den Bosch. Let op keeper Vaessen! 😂 #rkcdbo pic.twitter.com/eaISNXZ9ij