Vrouwen Ajax met 9-0 over de knie bij Lyon (video)

admin • 22:06, 31-10-2018 / Laatste Update: 16:09, 05-01-2024

De return in de 8e finale van de Champions League is voor de Ajax-vrouwen in een nog groter drama uitgelopen. Waar het thuis bij een 4-0 nederlaag bleef, gingen de vrouwen in Frankrijk met een keiharde 9-0 van het veld

De uitslag over 2 wedstrijden liegt er niet om, Lyon is een paar maatjes te groot voor de Amsterdammers. Waar Ajax geen goals wist te maken, kregen ze er 12 om de oren.

De wedstrijd veranderde al heel snel in een nachtmerrie. Na 8 minuten stond Lyon al met 2-0 voor en was het dus al definitief klaar voor Ajax. Na 22 minuten stond het zelfs 4-0. De volgende 5 goals werden in de 2e helft gemaakt. Delphine Cascarino (2x), Wendie Renard, Griedge Mbock Bathy (3x), Ada Hegerberg, Amel Majri en Dzsenifer Marozsan warem de doelpuntenmakers.

Shanice van de Sanden stond niet in de basis, maar ze kwam in de 61e minuut in het veld voor Delphine Cascarino.