Willem II en AZ gaan in verlenging uitvechten wie naar de bekerfinale mag

BSR/Soccrates

admin • 23:36, 28-02-2019 / Laatste Update: 12:29, 05-01-2024

Willem II had na de zege op AZ in de competitie natuurlijk alle vertrouwen in een goede afloop in de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen AZ. In eigen huis had de ploeg van Adrie Koster het in de 1e helft nog lastig. In de 2e helft werden de rollen knap omgedraaid. De ploegen staan na 90 minuten voetbal op een gelijkspel en gaan verlengen.

In de 23e minuut liet Calvin Stengs even zijn klasse zien. Hij legde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied heerlijk in de hoek en scoorde zo de 0-1. Tot de rust was er niets aan de hand.

Willem II vecht terug.

Na rust kwam Willem II steeds beter in de wedstrijd. In de 64e minuut maakte spits Alexander Isak na een goed uitgespeelde aanval beheerst af. Zo stond het na dik een uur voetballen op 1-1. Daar bleef het ook bij, en dus mogen de 22 voetballer nog eens 30 minuten extra aan de bak.

De verlenging is rond 23:00 uur afgelopen.