đŸŽ„ | Barça moet alle zeilen bijzetten voor 3 punten tegen Ajax-tegenstander Getafe

Sjors Tanis ‱ 19:00, 15-02-2020 / Laatste Update: 10:29, 05-01-2024

De overwinning van FC Barcelona op Getafe, de tegenstander van Ajax in de Europa League, moest van ver komen. Met Frenkie de Jong in de basis won de thuisploeg de topper met 2-1.

Door de benauwde zege kwamen de Catalanen op gelijke hoogte met Real Madrid, dat zondag speelt tegen Celta de Vigo en dan weer 3 punten kan uitlopen.

Getafe begint sterk

De supervorm van FC Barcelona is dit seizoen nog ver te zoeken. Ook tegen Getafe, nummer 3 uit La Liga, had de ploeg van Quique Setién het lastig. De Catalanen moesten improviseren in het hart van de verdediging, omdat Clément Lenglet ontbrak vanwege een schorsing. Met Samuel Umtiti op zijn plek ging het moeizaam voor de thuisploeg.

Daar maakte Getafe dankbaar gebruik van. De bezoekers die donderdag tegen Ajax spelen in de knock-out fase van de Europa League dachten op voorsprong te komen via Allan Nyom. Maar de Kameroenees maakte een overtreding op Umtiti. De VAR keek naar de beelden en op advies keurde de scheidsrechter het doelpunt af.

Messi helpt Barça op weg

Een gelukje voor FC Barcelona dat daarna het initiatief overnam en dankzij de grote superster binnen het team: Lionel Messi. De Argentijn gaf voor op Antoine Griezmann die de score opende: 1-0. Enkele minuten later verdubbelde Sergio Roberto de voorsprong.

Ter Stegen goud waard

Na rust haperde de machine van de thuisploeg opnieuw alsof de thuisploeg dacht de overwinning al binnen te hebben. Niets bleek minder waar. Ángel volleerde op prachtige wijze de bal tegen de touwen: 2-1. Getafe hield hoop op een goede afloop, maar Marc-André ter Stegen bewees waarom hij tot een van de beste keepers ter wereld behoort: hij redde 4 keer in enkele seconden. Daarmee voorkwam de Duitse doelman puntenverlies voor zijn ploeg.

Ook FC Barcelona kreeg via doelpuntenmaker Griezmann nog kansen om het duel definitief het duel in het slot te gooien, maar hij faalde.Â