Bayern baalt van BVB: Dortmund wint dankzij 2 late goals op het nippertje van Stuttgart

EPA

Martijn Baars • 18:26, 09-03-2019 / Laatste Update: 21:21, 07-01-2024

Borussia Dortmund heeft op het nippertje 3 punten gepakt in de thuiswedstrijd tegen VfB Stuttgart. Pas in de laatste 5 minuten stelde BVB de ze veilig, het werd dankzij Marco Reus (penalty), Paco Alcacer en Christian Pulisic 3-1. De Spanjaard en de Amerikaan scoorden de winnende goals pas in de laatste 5 minuten, want Kempf maakte de stand in de 71e minuut gelijk.

En die zege was nodig ook, want mede-koploper Bayern München won in eigen huis wél heel simpel. Robert Lewandowski zorgde met 2 goals voor een dikke 6-0 zege op het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst.

Op doelsaldo

Bayern en Dortmund gaan in punten nu gelijk aan kop in de Bundesliga. Na 25 wedstrijden hebben beide ploegen 57 punten. Op doelsaldo staat München voorlopig bovenaan. Dankzij de 6-0 zege is het doelpuntenvoordeel van Bayern nu +2.