🎥 | Check hier hoe Mahrez Manchester City met een hattrick aan 5-0 zege hielp

28 november 2020

Manchester City heeft met een 5-0 zege op Burnley de inhaalslag in de Premier League ingezet. De voorlopig teleurstellende topclub was veel sterker dan de laagvlieger en mocht vooral uitblinker Riyad Mahrez danken.


De Algerijn completeerde namelijk na 69 minuten zijn hattrick. Mahrez opende na 6 minuten spelen de score op aangeven van Kevin de Bruyne en was een kwartier later opnieuw trefzeker. De linkspoot speelde zichzelf knap vrij in de 16 van Burnley en schoot de bal hard tegen de touwen. Met een rake kopbal bepaalde hij de eindstand op 5-0.

1 Nederlander
Ook Benjamin Mendy en Ferran Torres kwamen op het scoreformulier namens City, waar de geblesseerde Nathan Aké ontbrak. Toch was er Nederlandse inbreng in het Etihad Stadium. Erik Pieters kwam na 68 minuten als invaller binnen de lijnen voor spits Chris Wood. 

Liverpool
Met de zege hoopt City eindelijk weer aan te haken in de top van de Premier League. De landskampioen van 2 seizoenen geleden staat na 9 speelronden slechts op de 8e plaats op de ranglijst. De ploeg van Pep Guardiola heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld dan concurrent Liverpool, dat in de blessuretijd gelijkspeelde tegen Brighton & Hove Albion.