Cillessen debuteert bij Valencia en krijgt in de 100e minuut (!) nog een pingel om z'n oren (video)

EFE Sports

Martijn Baars • 23:17, 17-08-2019 / Laatste Update: 20:48, 05-01-2024

Jasper Cillessen zal nog lang aan zijn debuut bij Valencia terugdenken. Hij leek lang op weg om zijn doel schoon te houden in de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad, maar kreeg in de 100e minuut (!) nog een penalty om z'n oren. Daardoor werd het niet 1-0 voor Valencia, maar eindigde de wedstrijd in 1-1.

Valencia was niet dominerend, maar verdedigde wel vol overtuiging de 1-0 voorsprong. Die kwam op het scorebord dankzij een doelpunt van Kevin Gameiro na een uurtje spelen.

Rode kaart, gemiste pingel én rake penalty

Diezelfde Gameiro kreeg in de 5e minuut van de blessuretijd alle kans om de wedstrijd te beslissen. De Franse spits mocht aanleggen voor een penalty, maar miste. In dezelfde blessuretijd kreeg Francis Coquelin zijn tweede gele kaart en dus rood. Met 10 man zag Valencia de scheidsrechter de wedstrijd nog verder rekken en een penalty geven aan Sociedad. Die werd in de 10e minuut van de blessuretijd benut door Mikel Oyarzabal.

Check de slotfase hieronder in de samenvatting!