Daley Blind en Zlatan bezorgen Manchester United kerstzege op Sunderland

Martijn Baars • 18:53, 26-12-2016 / Laatste Update: 23:36, 05-01-2024

Daley Blind is van onschatbare waarde geweest voor Manchester United. De Nederlandse verdediger scoorde de in de eerste helft van de wedstrijd tegen Sunderland. Mede daardoor won United met 3-1 van de nummer 18 van de Premier League.

De oud-Ajacied en international van Oranje pakte een kerstcadeautje van Zlatan Ibrahimovic uit. De Zweed, ook een voormalig Ajax-speler, gaf zijn eerste assist in de Engelse topcompetitie. Blind schoot in de lange hoek raak.

Koele kikker Zlatan

Een minuut of 5 voor tijd zette Zlatan koeltjes de 2-0 op het bord. Het was alweer zijn 17e goal van het seizoen. Nog geen minuut later leek Henrikh Mkhitaryan de eindstand op 3-0 te bepalen, maar Fabio Borini scoorde de eretreffer: 3-1.

Tegenvallende Boxing Day

Boxing Day in de Premier League viel maandag in eerste instantie erg tegen. De 7 traditionele kerstwedstrijden leverden in de eerste 45 minuten in totaal 5 goals op. In de rust van de 16:00u-duels hadden alleen Blind, Pedro (Chelsea) en Andre Ayew (West Ham) gescoord. Tijdens de lunchwedstrijd tussen Watford en Crystal Palace werd het ook 'maar' 1-1. Gelukkig viel er na de rust genoeg te genieten! Liefst 13 goals werden er in de laatste 45 minuten gescoord.

Arsenal - West Bromwich Albion 1-0

Leicester City - Everton 0-2

Manchester United - Sunderland 3-1