Hoffenheim stunt met kleine zege op Bayern

Proshots

admin • 23:52, 04-04-2017 / Laatste Update: 12:15, 07-01-2024

Hoffenheim doet het dit seizoen ongekend goed in de Bundesliga. Het team staat op een dikverdiende derde plaats en verloor pas twee keer. Dinsdagavond volgde een terechte 1-0 zege op de huidige nummer één, Bayern München.

Zonder de geblesseerde Neuer begon favoriet Bayern met Sven Ulreich onder de lat. De 28-jarige doelman stond afgelopen weekend ook al in het doel tegen Augsburg en kon toen toekijken hoe zijn ploeg de tegenstander wist weg te vegen (6-0).

1-0!

Ditmaal was het andere koek. Hoffenheim liet even zien wie er de baas was in de Rhein-Neckar-Arena. Na 21 minuten spelen pikte Andrej Kramaric een afvallende bal op, legde 'em even goed voor zijn rechter en knalde heerlijk raak. Het betekende voor Bayern de eerste tegengoal in ruim 500 minuten spelen.

Kansjes

De ploeg van Carlo Ancelotti ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Kansjes waren er wel voor Lewandowski, Xabi Alonso, Ribéry en Arjen Robben. De Nederlander droeg de aanvoerdersband, maar ook hij kon een nederlaag niet voorkomen

Geen ramp

De nederlaag is geen ramp voor Bayern. De club staat met 65 punten bovenaan de ranglijst en staat 13 punten voor op nummer twee Red Bull Leipzig, dat woensdag moet aantreden tegen Mainz. Hoffenheim staat met 51 punten nog steeds derde.