Hattrick Lewandowski bij klinkende zege koploper Bayern

admin • 19:37, 01-04-2017 / Laatste Update: 14:40, 07-01-2024

Bayern München heeft makkelijk de 20e overwinning van het seizoen gepakt. De koploper van de Bundesliga won de Beierse streekderby tegen FC Augsburg met lekkere cijfers: 6-0. Robert Lewandowski maakte een hattrick.

Lewandowski opende de score na ruim een kwartier spelen en maakte in de 2e helft ook de 3-0 en de 5-0. Thomas Müller zorgde voor de 2-0 ruststand en maakte 10 minuten voor tijd ook de laatste treffer van de middag. De 4-0 kwam op naam van Thiago.

Nederlanders

Voor Arjen Robben was er geen hoofdrol weggelegd. De aanvaller werd zonder een goal of assist na een uur spelen gewisseld. Bij Augsburg werd aanvoerder Paul Verhaegh 10 minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Leipzig wint ook

Bayern houdt na 26 speelronden een voorsprong van 13 punten op RB Leipzig, dat tegen Darmstadt eveneens een simpele thuiszege boekte: 4-0. Naby Keita scoorde 2 keer, Emil Forsberg en Willi Orban waren de andere doelpuntenmakers.

Hoffenheim, dat gisteren met 1-3 won bij Hertha BSC, staat op de 3e plaats. Borussia Dortmund blijft door het gelijkspel in de Kohlenpott-derby tegen Schalke 04 (1-1) steken op plaats 4.