Dit is wat je moet weten van de krankzinnige bladblazerwedstrijd Frankfurt-Leipzig

Robert Hüsken • 23:37, 19-02-2018 / Laatste Update: 22:17, 05-01-2024

Een zieke videoref-actie, schoppen, knokken, uitfluiten, tennisballen rapen, tikkie-takka-voetbal. Deze wedstrijd had echt alles. Goed was het vooral in de tweede helft niet meer, maar super vermakelijk was het wel. Eintracht Frankfurt klom door de 2-1 zege op RB Leipzig over de blikjesclub heen naar de derde plaats.

De wedstrijd begon 5 minuten later door een actie van de Ultra's van Eintracht Frankfurt. Met spandoeken en een striemend fluitconcert uitten ze hun onvrede over het feit dat hun club op maandagavond moet voetballen van de Duitse voetbalbond.

FIFA-goal

RB Leipzig kwam daarna furieus uit de startblokken. Met heus tikkie-takka-voetbal zoals we van de blikjesclub gewend zijn, kwamen de bezoekers op voorsprong. Het van PSG gekochte talent Jean-Kevin Augustin rondde de combinatie af: 0-1.

Eintracht Frankfurt kwam echter nog geen 10 minuten later alweer langszij. De thuisploeg profiteerde van dé zwakke plek van Leipzig, namelijk spelhervattingen. Rechtsback Konrad Laimer zag er daar slecht uit. Timothy Chandler maakte na een hoekschop de 1-1. Kort daarna maakte badboy Kevin-Prince Boateng de 2-1.

Ziek videoscheids-besluit

Leipzig leek dé kans te krijgen om nog voor rust 2-2 te maken. Marcel Sabitzer werd neergehaald door Ante Rebic en scheidsrechter Felix Zwayer wees naar de stip. Er kwamen zieke protesten van Eintracht Frankfurt en vanuit Keulen kwam de videoscheids in actie. Waar iedereen keek naar de mogelijke overtreding, kwam de videoref met een ander oordeel: Sabitzer kwam terug uit een buitenspelpositie! Vrije trap voor Eintracht Frankfurt.

Wéér een protestactie

Na de hamstringblessure van Naby Keita móést RB Leipzig wel risico's gaan nemen. Smaakmaker Emil Forsberg maakte na maandenlange afwezigheid door een buikspierblessure zijn rentree in de Bundesliga. Zelfs met invaller Timo Werner (de topscorer kreeg rust na de uitwedstrijd in de Europa League bij Napoli) kon RB Leipzig niks forceren.

De kleine mannetjes van coach Ralph Hasenhüttl waren in deze vechtwedstrijd niet meer opgewassen tegen de echte kerels uit Frankfurt. Iets wat Leipzig, ondanks het heerlijke voetbal, wel vaker opbreekt. Frankfurt kreeg uiteindelijk liefst 6 gele kaarten, Leipzig 2.

Daardoor is Eintracht Frankfurt na Bayern München en Borussia Dortmund de nieuwe nummer 3 in Duitsland. RB Leipzig staat nu 5de. Donderdag speelt Leipzig weer voor de volgende ronde in de Europa League tegen Napoli.

Bekijk hier de samenvatting van Fox Sports.