Keeper Kepa speelt hoofdrol in League Cup-finale, Manchester City wint na penalty's

Martijn Baars • 21:18, 24-02-2019 / Laatste Update: 23:44, 07-01-2024

Manchester City heeft de League Cup gewonnen. De club van Pep Guardiola won pas na strafschoppen van Chelsea. In reguliere speeltijd en de verlenging werd er niet gescoord.

Chelsea was in de 2e helft van de wedstrijd het sterkst, maar verzuimde te scoren. Manchester City was niet de fantastische ploeg van de afgelopen weken en kwam goed weg toen Eden Hazard buitenspel werd gegeven in de blessuretijd toen de Belg 1-op-1 ging met de City-goalie. Het was op het randje en hoewel de VAR actief was, vlagde de grensrechter meteen af, zonder de aanval af te wachten.

Doelman geblesseerd in de verlenging

Daar bleef het bij in de reguliere speeltijd, waardoor verlenging uitsluitsel moest bieden. Daarin werd niet gescoord, maar er gebeurde wel iets vervelends voor Chelsea. Doelman Kepa raakte geblesseerd en good old Willy Caballero moest hem vlak voor de penaltyserie vervangen.

Kepa weigert wissel

Althans, dat was het plan. Trainer Sarri zette Caballero klaar om in te vallen, maar Kepa weigerde het veld uit te gaan. Sarri werd woest, maar deed ook niets aan de ongemakkelijke situatie. Kepa leek zijn eigen trainer de baas, want hij bleef alsnog gewoon staan, ook in de strafschoppenserie.

Actief op alle fronten

De doelman kreeg de hoofdrol in die serie. Eerst dook hij over een penalty van Aguero heen, daarna redde hij knap op de pingel van Leroy Sané. Toch kon hij niet voorkomen dat City voor de 6e keer de beker won. De ploeg van Pep Guardiola is ook nog actief in de Champions League (achtste finale, 2-3 gewonnen bij Schalke 04), FA Cup (kwartfinale tegen Swansea City) en strijdt met Liverpool om de titel in de Premier League.