🎥 | Kijk hier hoe AC Milan dankbaar gebruikmaakt van prutspotje Juventus

Martijn Baars • 18:33, 29-11-2020 / Laatste Update: 01:59, 05-01-2024

AC Milan is ook na 9 speelronden in de Serie A nog ongeslagen. Het elftal van trainer Stefano Pioli won met 2-0 van Fiorentina en verstevigde daarmee de koppositie.

Milan heeft nu 23 punten. Achtervolgers Internazionale en Sassuolo staan op 18 punten en regerend kampioen Juventus heeft er 17. Juventus kwam zaterdag niet verder dan 1-1 bij Benevento.

Bij rust al binnen

De eindstand bij Milan tegen Fiorentina was bij rust al bereikt. Alessio Romagnoli opende in de 17e minuut de score. Franck Kessié verdubbelde in de 27e minuut de voorsprong door een strafschop te benutten. Even later kreeg Milan weer een strafschop, maar deze keer miste Kessié.

Zlatan geblesseerd

Milan speelde zonder Zlatan Ibrahimovic, die een dijbeenblessure heeft.

Bologna-Crotone

Bologna, met de Nederlandse middenvelder Jerdy Schouten als basisspeler, versloeg hekkensluiter Crotone met 1-0 en staat nu in de middenmoot. Stefano Denswil bleef bij Bologna op de bank.