Knotsgekke Kohlenpottderby eindigt na 97 bizarre minuten in 4-4 (video's)

admin • 18:27, 25-11-2017 / Laatste Update: 14:19, 05-01-2024

Het is de moeder der derby's en de wedstrijd waar heel Duitsland naar uitkeek. Al die enthousiastelingen werden allesbehalve teleurgesteld, want in een zinderende, spectaculaire Kohlenpottderby speelden Borussia Dortmund en Schalke 04 met 4-4 gelijk. Bij rust leidde Dortmund nog met 4-0. Oh oh oh, Peter Bosz...

De Kohlenpottderby staat bekend als de ziekste derby die onze oosterburen kennen. De twee voetbalgrootmachten uit het Duitse Ruhrgebied Borussia Dortmund (vooraf 5e) en Schalke 04 (vooraf 2e) maakten er een geweldig voetbalgevecht van.

Dortmund on fire!

Borussia Dortmund, dat zo voortvarend aan het seizoen begon, had sinds 30 september geen duel meer gewonnen in de Bundesliga. De kopzorgen voor Peter Bosz namen de afgelopen weken toe, maar hij leek de critici al snel de mond te snoeren. Na 25 minuten leidde die BVB met maar liefst 4-0 door goals van Aubameyang, Stambouli (eigen goal), Götze en Guerreiro.

Wat een begin voor Bosz' BVB! Dortmund leidt met 4-0 tegen aartsrivaal Schalke 04...👀🔥 #bvbs04 #BVB #BorussiaDortmund #Schalke04 pic.twitter.com/4X2e9r40cb

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 25 november 2017

De thuisploeg speelde werkelijk met Schalke, dat totaal weggespeeld en overlopen werd. Het deed zelfs wat met de altijd rustige Peter Bosz, die zichtbaar geëmotioneerd langs de kant stond. Zelfs de verdediging, die de afgelopen weken zo wankelde, stond als een huis.

Tedesco grijpt in

Schalke-trainer Tedesco had genoeg gezien en bracht met Nastasic zijn 3e wisselspeler in. Wonder boven wonder leek Schalke er nog in te geloven, getuige de sterke start aan de 2e helft. Met een schitterend doelpunt van Burgstaller, een kopbal a la Van Persie in 2014, werd de marge verkleind. Even later knalde Harit de 4-2 tegen de touwen. Kon het dan toch nog?

Rood Aubameyang en 4-3!

Het was niet bepaald de wedstrijd van Dortmund-ster Pierre-Emerick Aubameyang. De aanvaller scoorde weliswaar de 1-0, maar had na rust 3 dikke kansen om de 5-0 te maken. Auba leek nadat hij zelf had gemist en Schalke wel scoorde erg gefrustreerd. Met een oerdomme, ongecontroleerde tackle pakte hij z'n 2e gele kaart. Dortmund moest verder met 10 man!

😳 | Gekkenhuis in Dortmund! Schalke is bezig aan een keiharde comeback en sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang krijgt rood. #bvbs04 pic.twitter.com/KteWTCXqNq

Burgstaller kopte vlak na die rode kaart op de paal, maar Schalke zette aan. Na 86 minuten maakte Caligiuri de 4-3 en de witblauwe bank leefde op. Het 'Auf Wiedersehen' van de Dortmund-supporters maakte plaats voor het gebrul van de Schalke-fans. Dortmund verdedigde en stond ontzettend onder druk. Zou het?

⚽️ | Gaat het dan toch nog mis voor Bosz? Schalke maakt 4-3 en de blessuretijd bedraagt liefst zeven minuten. #bvbs04 pic.twitter.com/argAwCqXsQ

TOOOOOORRRR! 4-4!

JA! JA! JA! Diep in de blessuretijd maakte Naldo de comeback compleet. De 35-jarige verdediger kopte de bal achter de 2 jaar oudere Roman Weidenfeller waarmee hij de stand gelijkbracht. Wat een idiote wedstrijd! Het onmogelijke werd mogelijk gemaakt. Wat een afgang voor Peter Bosz!

🏟 | Drama voor Peter Bosz. In een knotsgekke derby komt Schalke 04 terug van een 4-0 achterstand. In extremis maakt Naldo de 4-4! #bvbs04 pic.twitter.com/pbTrL1X84X