Memphis debuteert met overwinning op rivaal Marseille voor Lyon (video)

AFP

Bart van der Wijst • 00:12, 23-01-2017 / Laatste Update: 09:30, 08-01-2024

Memphis Depay heeft zijn debuut gemaakt voor Olympique Lyon. De Nederlandse buitenspeler viel na 79 minuten in, toen het duel tegen rivaal Olympique Marseille eigenlijk al was gespeeld. De eindstand, 3-1, was toen namelijk al bereikt. Alexandre Lacazette was met 2 doelpunten de gevierde man voor de thuisploeg.

In de 1ste helft zette Mathieu Valbuena de thuisploeg op voorsprong. De oud-speler van, jawel, Olympique Marseille kwam vanaf links naar binnen en schoot knap raak. Na rust verdubbelde Lacazette, na een fout in de defensie, de marge: 2-0. Voor Marseille deed verdediger Doria wat terug, maar het mocht niet baten. Een nieuwe fout in de defensie luidde de 3-1 van opnieuw Lacazette in.

Debuut Memphis

Na 79 minuten was het dan eindelijk zover, het debuut van Memphis. Hij kwam in het veld voor doelpuntenmaker Mathieu Valbuena, die een staande ovatie kreeg. Aangezien het duel al gespeeld was, kon Memphis niet echt zijn stempel drukken op de wedstrijd. De Nederlander kwam deze week voor 16 miljoen over van Manchester United.

#OL 3-1 @OM_Officiel