Pereiro maakt eerste interlandgoal, aanvoerder Tagliafico wint met Argentinië

GettyImages

Martijn Baars • 15:02, 08-09-2018 / Laatste Update: 22:11, 05-01-2024

Gastón Pereiro heeft zijn eerste interlanddoelpunt voor Uruguay gemaakt en de PSV'er deed dat uitgerekend tegen Hirving Lozano en Érick Gutiérrez, zijn Mexicaanse ploeggenoten in Eindhoven.

De Uruguayanen wonnen in Houston in een oefenduel met 4-1 van Mexico, ook dankzij 2 doelpunten van Luis Suárez.

Gelijk door een pingel

Uruguay nam in de 21ste minuut de leiding door een doelpunt van José Maria Gimenez, maar het stond binnen de kortste keren weer gelijk via een benutte strafschop. Lozano was onderuitgehaald waarna Raul Jimenez vanaf de penaltystip voor de 1-1 zorgde.

Suarez in vorm

Daarna was het tijd voor Suárez, die eerst uit een vrije trap knap raakschoot en even later vanaf de strafschop een stiftje á la Panenka produceerde. Pereiro maakte na rust de 4e Uruguayaanse treffer met een kopbal, op aangeven van Suárez.

Captain Tagliafico

Argentinië versloeg met Ajacied Nicolás Tagliafico als aanvoerder Guatamala met 3-0. Lionel Messi was er niet bij in Los Angeles.

Doelpunten

Gonzalo Martinez (strafschop), Giovani Lo Celso en Giovanni Simeone maakten de doelpunten namens Argentinië. De laatste, debutant in de Argentijnse ploeg, is de zoon van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone.

Strafschoppen

Brazilië versloeg de Verenigde Staten met 2-0. Roberto Firmino en Neymar scoorden beide uit een strafschop in hun eerste wedstrijd nadat ze op het WK door België werden uitgeschakeld.