Porto en Benfica houden titelstrijd spannend na gelijkspel

Trevor Wagener • 01:56, 02-04-2017 / Laatste Update: 10:07, 05-01-2024

SL Benfica en FC Porto speelden zaterdagavond met 1-1 gelijk en daardoor blijft de Portugese titelstrijd ongekend spannend. Door de remise blijft Benfica koploper na 27 duels. Zij verzamelden tot nu toe 65 punten, naaste belager Porto heeft er 1 minder.

Het was Benfica dat het gat graag groter had zien worden en begon dan ook feller aan de wedstrijd. Na 5 minuten leverde dit al een succesvol resultaat op, toen Jonas zijn zelf versierde penalty achter Iker Casillas schoot. Het was echter de doelpuntenmaker die in de 1e helft de hoofdrol opeiste.

Het is snel bal in Lissabon! Jonas klopt Casillas van 11 meter. Benfica op 1-0 tegen Porto #BenPor #ZiggoSport pic.twitter.com/6f05Sbafcc

— Ziggo Sport (@ZiggoSport) 1 april 2017

Stervende zwaan

Enkele minuten zijn openingsgoal baarde Jonas op zijn door bewust tegen Porto-coach Nuno Santo te botsen. Tot ongenoegen van alle Porto-leden stortte Jonas kermend ter aarde waarna het 1e opstootje van de wedstrijd een feit was. Pogingen van Yacine Brahimi en Luisao vonden het net niet.

Vechtvoetbal

Porto kwam na de pauze scherper uit de kleedkamer en ging zichtbaar op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er nadat Benfica de bal niet wegkreeg en Maxi Pereira, nota bene oud-speler van Benfica, de gelijkmaker scoorde. Vervolgens gingen beide ploegen in een kolkend Estadio da Luz op zoek naar de overwinning.

Ticinho had names Porto de beste kans, maar stuitte op een katachtige Ederson. Aan de andere kant maakte Casillas zijn heldenstatus waar, door Konstantinos Mitroglou en Jonas met knappe reddingen van het scoren te houden.