PSV'er Lozano schiet Mexico naar de halve finale (video)

admin • 20:50, 24-06-2017 / Laatste Update: 04:54, 08-01-2024

Hirving Lozanoooo! De kersverse PSV'er heeft Mexico zaterdagavond naar de halve finales van de Confederations Cup geschoten. In en tegen Rusland werd het 2-1, door de winnende goal van de aanvaller.

Net als afgelopen week tegen Nieuw-Zeeland, liet Mexico het in de 1e helft weer liggen. En het had veel geluk, want Rusland was 2 keer dicht bij een penalty. 1 keer heel dicht zelfs, toen de scheids op de videobeelden ging kijken. Smolov werd wel degelijk hard omver gelopen in de 16, maar de ref uit Azerbeidzjan zag er niets in.

0-1

En dus kwam Mexico goed weg. Althans, tot de 25e minuut. Rusland viel het eerste kwart goed aan en de goal die in de lucht hing, kwam er ook verdiend. Het was Samedov die de bal in de verre hoek schoot: 0-1.

Snelle 1-1

Maar 5 minuten later was het alweer gelijk. Het was Araujo die de gelijkmaker in de 30e minuut binnenschoot: 1-1. Daar bleef het ook bij na 45 minuten.

LOZANOOO!

Net als tegen Nieuw-Zeeland kwam Mexico veel sterker uit de rust. En dat leidde 7 minuten later al meteen tot een nieuwe goal. Niemand minder dan PSV'er Lozano gaf z'n visitekaartje af met een prima schot: 1-2.

— Rik Elfrink (@RikElfrink) June 24, 2017

Moreno denkt ook te scoren...

Wat ze bij PSV al lange tijd denken, maakte hij waar: het beslissen van wedstrijden. Want 2 minuten na zijn goal dacht ex-PSV'er Moreno de 3-1 te maken, maar wéér kwam de video-arbitrage erbij. Na zijn gejuich volgde toch teleurstelling. Moreno scoorde de 3-1 uit buitenspelpositie en dus telde die niet.

Mexico en Portugal door

Daarna gebeurde er nog maar weinig. Alleen de andere PSV'er en captain Andrés Guardado werd nog gewisseld in de 70e minuut, maar het bleef bij 2-1. En zo betaalde Lozano bij z'n eerste basisplek meteen het vertrouwen uit. Door zijn winnende goal is Mexico door naar de halve finale. Rusland is uitgeschakeld, net als Nieuw-Zeeland dat met 0-4 verloor van Portugal. Het land van Ronaldo is natuurlijk ook door.