Roemenië ziet indrukwekkende EK-kwalificatiereeks stoppen in Zweden

AFP

Martijn Baars • 20:54, 23-03-2019 / Laatste Update: 06:52, 05-01-2024

Het heeft liefst 17 wedstrijden geduurd, maar Roemenië heeft weer eens een wedstrijd verloren in de EK-kwalificatie. Uit bij Zweden kwam een indrukwekkende reeks van 16 ongeslagen duels op rij ten einde. Het werd 2-1.

Robin Quaison (Mainz) en Victor Claesson (Krasnodar) zetten Zweden al voor rust op een 2-0 voorsprong. Na rust scoorde Claudiu Keseru van Ludogorets de Roemeense aansluitingstreffer. Verder dan dat kwam het land van bondscoach Contra niet.

2011 laatste nederlaag

De laatste nederlaag in een EK-kwalificatie was op 26 maart 2011, uit bij Bosnië-Herzegovina. Sindsdien won het Oost-Europese land onder andere van Griekenland en Noord-Ierland. Frankrijk werd in eigen stadion tussendoor ook nog op 0-0 gehouden.

EK 2016

Die reeks leverde een plek op het EK van 2016 in Frankrijk op. Roemenië zat toen in een groep met Zwitserland, Albanië en Frankrijk. Na 3 duels en 1 punt werd het land kansloos uitgeschakeld.