Sick: wedstrijd tussen Bayern München en Borussia Dortmund wordt kampioenswedstrijd

AFP

Brian Vesseur • 21:01, 17-04-2022 / Laatste Update: 09:55, 12-12-2023

Bayern München kan door de zege van zondag (3-0 tegen Arminia Bielefeld) volgend week kampioen worden. En er is geen mooier affiche voor dan tegen Borussia Dortmund, de nummer 2 van de Bundesliga. Er zijn nog 4 competitiewedstrijden te spelen, Bayern heeft momenteel een voorsprong van 3 punten op Borussia.

En Bayern München kan zich lekker focussen op de Duitse competitie, want afgelopen week werden de Duitsers uit de Champions League geknikkerd door Villarreal.

Bielefeld

In Bielefeld kwam Bayern in de 10e minuut op voorsprong via een eigen doelpunt van Jacob Barrett Laursen. In de blessuretijd verdubbelde Serge Gnabry de voorsprong. Het doelpunt werd in eerste instantie afgekeurd vanwege buitenspel, maar de VAR concludeerde dat daar geen sprake van was. Invaller Jamal Musiala maakte in de slotfase van de wedstrijd de 3e treffer.