Tottenham begint met kleine zege aan nieuw Premier League-seizoen (video's)

ProShots

Sjors Tanis • 17:25, 11-08-2018 / Laatste Update: 21:29, 04-01-2024

Tottenham Hotspur heeft de 1e competitiewedstrijd van het seizoen in de Premier League gewonnen. De club uit Londen won door doelpunten van Jan Vertonghen en Dele Alli met 1-2 op bezoek bij Newcastle United.

Alle doelpunten vielen in de openingsfase. Vertonghen scoorde de 0-1 al na 8 minuten, maar 3 minuten later trok Newcastle-speler Joselu de stand alweer gelijk. 7 minuten daarna scoorde Alli de 1-2, wat dus het winnende doelpunt bleek.

Oud-Ajax-verdedigers helpen Spurs op weg

De 0-1 was een co-productie van twee ex-verdedigers van Ajax. Davinson Sánchez kopte de bal uit een corner door, waarna Jan Vertonghen de bal nét over de doellijn werkte. Dat zag scheidsrechter Martin Atkinson overigens niet, maar hij werd geholpen door de doellijntechnologie. Check hier de hoogtepunten: