Vercauteren over zijn trainersrol bij Anderlecht: ‘Ga dingen niet veranderen, wel verbeteren’

8 oktober 2019

AFP

De nieuwe hoofdcoach Franky Vercauteren moet het dolende Anderlecht weer op het juiste spoor zetten. De 62-jarige Belg is naar eigen zeggen klaar voor de uitdaging in het ambitieuze project van speler-veldtrainer Vincent Kompany. "Ik ben hier niet om de dingen te veranderen, maar wel om ze te verbeteren", zei hij dinsdag bij zijn presentatie.


Anderlecht staat na 10 wedstrijden in de Pro League op de blamerende 13de plaats met slechts 9 punten. De Belgische topclub streeft onder leiding van de teruggekeerde verdediger Kompany (33) naar aanvallend voetbal met een sterk verjongd team. De resultaten vallen tot dusver echter zwaar tegen.

"Maar ik ga de filosofie niet veranderen", verzekerde Vercauteren, die vorige week donderdag als ‘supervisor’ aan de technische staf werd toegevoegd. "Ik ga de lijn doortrekken en kijken wat er beter kan om meer wedstrijden te winnen. Ik heb intern al veel gesprekken gevoerd, ook met Vincent, maar het is zeker niet de bedoeling om iets te veranderen wanneer dat niet nodig is. Maar als ik iets moet aanpassen, zal ik niet twijfelen dat te doen", zegt Vercauteren, die van 2005 tot 2007 al hoofdtrainer van Anderlecht was.

Daarna was hij onder meer coach van België (2009), Racing Genk, Sporting Lissabon, KV Mechelen en Cercle Brugge.

Wie doet wat?
Door de komst van Vercauteren is het nog niet altijd even duidelijk wie welke rol vervult in de omvangrijke staf. "Alles is teamwork, iedereen die kan bijdragen aan een resultaat is van belang. We zullen intern veel discussiëren en zelfs verschillende standpunten hebben, maar we zullen met 1 visie naar buiten komen en er is één coach die beslist. We willen een zo hoog mogelijk rendement halen."