Abramovich hoopt sancties tegen Russen te ontlopen door Israëliër te worden
i

AP

Abramovich hoopt sancties tegen Russen te ontlopen door Israëliër te worden

admin • 10:32, 29-05-2018 / Laatste Update: 22:44, 05-01-2024

De gruwelijk rijke olie-bobo Roman Abramovich is tegenwoordig Israëliër. De 51-jarige eigenaar van Chelsea is volgens de Israëlische televisie maandag officieel inwoner van Israël geworden en mag zich gelijk de rijkste man van het land noemen.

Abramovich zou in Groot-Brittannië problemen hebben met het verlengen van zijn verblijfsvergunning. Als kind van joodse ouders had hij het recht een Israëlisch paspoort aan te vragen. Dat komt hem goed uit, want nadat in Engeland een oud-spion werd vergiftigd, zijn ze daar druk bezig met zo veel mogelijk Russen het land uit te werken.

Het Amerikaanse blad Forbes schat het vermogen van Abramovich, belegd in aandelen, huizen/flats/woningen/alles waar je in kunt wonen en/of werken, kunst, luxe jachten en een hotel in Tel Aviv waar hij wil gaan wonen, op 9,8 miljard euro. Daarmee bezet hij op de wereldranglijst de 140e plaats.

Aangeklaagd

Tegen Abramovich loopt momenteel een proces in Zwitserland, waar zijn oliebedrijf Runicom was geregistreerd. De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) heeft hem aangeklaagd om hem te dwingen een verleend krediet van 12,5 miljoen euro terug te betalen met rente. Zijn advocaten ontkennen die schuld.