AC Milan verliest door flinke blunder van Donnarumma (video)

admin • 00:29, 31-03-2019 / Laatste Update: 16:21, 08-01-2024

AC Milan heeft de uitwedstrijd tegen Sampdoria bijzonder knullig verloren (1-0). Een enorme fout van doelman Gianluigi Donnarumma kostte de ploeg van Gennaro Gattuso dure punten in de strijd om Champions League-plaatsing.

Na 33 tellen schoof de 20-jarige goalie van AC Milan de bal zo in de voeten van Grégoire Defrel. De Franse aanvaller zag tot zijn geluk dat de fout een doelpunt opleverde. Sampdoria bleef na die vroege treffer de betere ploeg en liet via aanvaller Fabio Quagliarella na verder uit te lopen. De 36-jarige aanvaller miste voor rust 2 grote kansen en trof na de rust nog een keer de lat.

VAR grijpt in

AC Milan dacht in de slotfase een strafschop te mogen nemen, maar na het bekijken van televisiebeelden oordeelde de scheidsrechter dat van een overtreding van Nicola Murru op Krzysztof Piatek geen sprake was.

Strijd om Champions League

Milan blijft door het verlies 4e. Dat is voldoende voor Champions League-plaatsing. AS Roma kan morgen echter op 1 punt komen. Dan moeten Justin Kluivert en co wel winnen van Napoli, de nummer 2 van de Serie A.